Çarşamba, Haziran 08, 2011

Facebook Sayfalarınız Çalınmasın – Gizli Admin (Yönetici)


Merhaba, bu yazıda facebook sayfalarınızın başka kişiler tarafından çalınmasını nasıl önleyeceğinizi öğreneceksiniz. Yazıyı okuduktan sonra yazının en altındaki küçük notuda okumanız herkes için yararlı diye düşünüyorum.
Yöntemin adı “Gizli Admin”
  1. Kişisel hesabımızdan hariç bir hesap daha açıyoruz yani iki hesabımız oluyor.
  2. Sayfamızda diğer hesabımıza yöneticilik yetkisi veriyoruz..
  3. Yeni açtığımız hesabı yönetici yaptıkdan sonra Hesap ayarlarına giriyoruz Ve hesabı dondur diyoruz (Sadece bir süreliğine). “Geri döneceğim.” yazısına tıklıyoruz
  4. Hesabız donduruldu. Artık o hesabınız gizli yönetici on dakika sonra sayfanızda gözükmeyecektir.
Hesabınızı gizlediniz, dondurdunuz ve birisini admin yaptınız , tanımıyorsunuz sizi sildi ve siz yeni hesabınızı açtınız 24 saat icinde sayfanızda yeniden yönetici olacaksınız. Hemen değil -bu biraz tehlikelidir- yönetici olur olmaz sayfada yönetici yaptığınız kişinin yetikisini kaldırmanız gereklidir. Ama yakalayamazsanız o sizi siler ve sayfanız elinizden gider bunun için ne yapacağız? 2 Tane gizli admin gerekirse 3 tane Gizli Yönetici yapacağız.
Paylaşım kaliteli ve güzel ancak bir sorun var peki ya dolandırıcılar bunu yaparsa ne olucak? Mesela bir adam var ve biz ondan bir facebook sayfası aldık. Bir süre sonra sayfayı tekrar kendi üstüne geçirebilir ve paramızı linç edebilir bu bilgi ne kadar yararlı gibi görünsede piyasayı çökertebilir.

NOT: Bu yazı Engin Ilıcalı’nın WebMasterSitesi.Com’da bulunan yazısından faydalanarak derlenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

back to top