Perşembe, Mayıs 13, 2010

Pardus Kurulum Sorunları ve Çözümleri

Pardus kurulumu aslına bakılırsa gayet basittir. Herkes kurabiliyor. Ancak bazı yerlerde bir kaç nedenle kurulum olmuyor. Kullanıcı ise bu yüzden morel bozukluğu yaşıyor.

Pardus kurulumunda genel olarak şu tip bir sorun olunur:

Soru: Benim bilgisayarımda Pardus CD’sini takıyorumi her şeyi yapıyorum, kurulum aşamasına geliyor. Bazen %0 da takılıyor bazen %23′te takılıyor. Neden ilerlemiyor? (Öİ forumundaki bir Pardus kullanıcısı)
Çözümü aslında basittir. Sorunu yaratanda biziz, çözümü üretende biziz. Aslında Pardus’un bir günahı yok.

Çözüm: Yeni ve çizik olmayan kaliteli bir CD alın. Pardus’u 16x hızında o CD’ye çekin. CD işe yaramazsa DVD’den deneyin. DVD’ye de 16x hızında yazdırın. Sonra Pardus’un kurulum aşamasındaki CD doğruluğu bölümünde, CD’nizi kontrol edin. Bu adımlardan sonra kuruluma devam edin. Eğer CD/DVD olmazsa Usb ile kurulum yapın. Usb ile kurulum hakkında buradan bilgilenmeniz mümkün.



Tabi bir de başka bir tip soru oluyor.

Soru: Pardus cd kurulumunda could not detect available memory size memory hatası veriyor. Nasıl çözebilirim?(Öİ forumundaki bir Pardus kullanıcısı)

Çözüm: Hata, Ram belleğinizin yeterli olmadığını söylemektedir. Dolayısıyla Ram belleğinizin yetersiz olduğunu ve Pardus’un kurulamadığını söylüyor. Ancak bu Pardus 2009 kurarken karşınıza çıkan bir hatadır. Şayet Pardus 2007.3′ü veya Pardus 2008′i bilgisayarınıza kurarsanız, kurulumu çok güzel bir şekilde tamamlayabileceğinize inanın.

İllaki Pardus 2009′u tatmak istiyorsanız, Ram’inizi yükseltin.

Pardus 2009 kurulum gereksinimleri:
  • 256 MB bellek (1GB ve üzeri tavsiye edilir)
  • 1000 MHz Intel ya da AMD işlemci (1.4 GHz ve üstü tavsiye edilir)
  • En az 4 GB boş disk alanı (10 GB tavsiye edilir
Henüz farklı bir kurulum sorunları ile karşılaşılmadı. Ancak bu kurulum sırasındaki en büyük kurulum sorunu CD’den kaynaklanıyor.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

back to top